Δασκάλα ΣΤ2 (47ο Δημ.Σχ. Ηρακλ) : Τελάκη Σοφία

Δασκάλα ΣΤ2 (47ο Δημ.Σχ. Ηρακλ) : Τελάκη Σοφία
Δασκάλα ΣΤ2 : Τελάκη Σοφία

Σκέψεις και συναισθήματα από την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Την Παρασκευή 14/3/2014 επισκεφτήκαμε με την τάξη μου τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Στο μάθημα της Ιστορίας μάθαμε πολλά, ενδιαφέροντα πράγματα για τους Μινωίτες όπως: τα επαγγέλματά τους,τις κατοικίες τους, τα προϊόντα που πουλούσαν και που έπαιρναν και το τι φορούσαν.
Επίσης, μάθαμε για το ανάκτορο της Κνωσού που είχε τέσσερις με πέντε ορόφους, 1500 δωμάτια, μεγάλες σκάλες, πολλές μεγάλες αποθήκες και εργαστήρια και κυρίως το λαβύρινθο.Το πρωί της Παρασκευής ένιωσα χαρά που θα έβλεπα αυτά τα ιερά και σημαντικά πράγματα από κοντά.
Όταν φτάσαμε είδαμε το ανάκτορο της Κνωσού εξωτερικά.Ήταν μισογκρεμισμένο από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας .Μπαίνοντας υπήρχε μια προτομή του Έβανς ,του αρχαιολόγου που ανακάλυψε την Κνωσό.Μετά μπήκαμε σε διάφορες αίθουσες και είδαμε πολλές τοιχογραφίες, όπως: τον πρίγκηπα με τα κρίνα, τις γαλάζιες κυρίες, τα δελφίνια και τα ταυροκαθάψια. Η τοιχογραφία που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο πρίγκηπας με τα κρίνα γιατί είχε έντονα χρώματα και ήταν μεγάλη. Επίσης, είδαμε την αίθουσα του θρόνου που ήταν πολύ εντυπωσιακή και τα ιερά κέρατα του ταύρου που αποτελούσαν σύμβολο των Μινωιτών.


Είδαμε ακόμη το υδραγωγείο και πολλά μικρά και μεγάλα πιθάρια, όπου οι Μινωίτες φύλαζαν τα προϊόντα τους. Κάποια απ αυτά είχαν πολλά χερούλια γιατί ήταν πολύ βαριά και χρειάζονταν πολλοί άθρωποι για να τα σηκώσουν. Φεύγοντας ένιωθα χαρούμενος που είδα τόσα όμορφα και σημαντικά πράγματα, θαύμασα την τέχνη των Μινωιτών τόσες χιλιάδες χρόνια πριν και ευχήθηκα να ξαναεπισκεπτώ αυτό το χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.
                                                            Μάνος